Medikal Cilt Bakımı; Güzel yaş almanın ve cildimiz için geleceğe yatırım yapmanın olmazsa olmazlarından biri düzenli yaptırılan cilt bakımlarıdır.Hava kirliliği, makyaj kalıntıları, yanlış beslenme (abur cubur),kimyasal ve toksinlere maruz kalmamız nedeniyle ciltte sebum ve ph dengesinin bozulması ve bununla birlikte ciltte ortaya çıkan yağlı cilt tabakası, geniş gözenekler, kirlenmeler derken cildimiz gün içerisinde pek çok farklı duruma maruz kalır ve bu maruz kalınan kötü koşullar, çevresel faktörler ve kişinin yaşam alışkanlıkları nedeniyle cilt hücreleri kendini yenilemekte zorlanır ve bir süre sonra cildin PH ve nem dengesi bozularak cilt, deformasyonlara ve problemlere daha da açık hale gelir. Düzenli yaptırılan medikal cilt bakımları ile bu deformasyonları geride bırakarak cildin nefes alması dolayısıyla güzel yaş alması sağlanabilmektedir.Bu nedenle cildin yapısı ve kalitesi için doğru bir bakımın ve cilde uygun ürünler kullanmanın öneminden de kısaca bahsedeceğiz.
Medikal Cilt Bakımı nedir?
Medikal cilt bakımı bir cilt temizleme ve bakım uygulamasıdır. Medikal cilt bakımı ile ciltteki tıkalı gözenekler temizlenerek, cilt ölü hücrelerden arındırılır, doğru ürünlerle cildin yağ dengesi düzenlenir ve dahası cildin nefes alması sağlanarak cildin ihtiyaç duyduğu bakım, özel solüsyon ve maskelerle cilde uygulanır.Medikal cilt bakımında amaç, cildi derinlemesine temizleyerek cildin nefes almasını ve cilt kalitesinin sürekliliğini sağlamaktır.
Medikal Cilt Bakımı ne işe yarar?
Sebum dengesi de düzenlenerek yağlı görünümü minimuma düşürür . Özellikle Mezoterapiler ve PRP ıle mutlaka kombine edilerek yapılmalı. Uygulamalara öncelikle cilt bakımıyla baslanmalı daha sonra agresif işlemler uygulamalıdır.Cildin gözenekleri acık olacağı icin uygulanacak vitamin ve minerallerin emilimini kolaylaştırır.
Medikal cilt bakımı, aşamalardan oluşan bir uygulamadır.
1- Uygulamaya başlamadan önce ilk etapta cilt sterilize edilerek medikal cilt bakımı için hazırlanır.
2- Cilt makyaj kalıntıları ve yüzeysel kirlerden bu sterilizasyon esnasında temizlenir.
3- Ardından cilde buhar banyosu yaptırılarak kir ve yağdan sertleşmiş cilt gözenekleri yumuşatılır ve böylece gözenek temizliği yapılırken cildin yüzeysel de olsa hasar görmesi engellenir.
4- Buhar terapisi sonrasında cilt gözenekleri temizlenmeye başlanır. Bu noktada cilt siyah noktalardan, kirden ve tıkalı gözeneklerden arındırılır.
5- Gözenek ve siyah nokta temizliğinin ardından cilde peeling uygulanır. Burada amaç, cildi ölü hücrelerden arındırarak ölü hücrelerin altındaki canlı, sağlıklı cildi ortaya çıkarmaktır.
6-Peeling işleminden sonra gözenekleri temizlenmiş ve yumuşamış cilde özel bakım solüsyonları ve serumlar uygulanır. Burada uygulanan solüsyon, serum ya da maske cildin ihtiyaçlarına göre değişiklik gösterir. Eğer söz konusu kuru bir ciltse nem dengesini düzenleyecek bir bakım uygulanırken eğer kollajen miktarı azalmaya başlanan bir dönemde ise anti-aging bakımı uygulanır, yağlı bir ciltse sebum dengesini kontrol altına alan cilt ürünleri ve serumlar ardından rahatlatıcı veya sıkılaştırıcı jel maskeler tercih edilir.
Medikal Cilt Bakımı uygulamasının etkileri ne zaman görülür?
Medikal cilt bakımının etkileri uygulamanın ilk anından itibaren görünmeye başlar. İşlem sonrası yüzde daha temiz ve aydınlık ve pürüssüz bir görünüm elde edilir. Bununla birlikte uygulamadan birkaç gün sonra ciltte hafif sivilcelenmeler, kızarıklık olabilir. Bu bakım esnasında açılan gözenekler sayesinde cilt altındaki kir ve sebumun ortaya çıkar Medikal cilt bakımları düzenli yapıldıkları takdirde uygulama sonrası bu “cilt kusması” dediğimiz durum her seans sonrası azalacak ve bir süre sonra cilt altı da temizlenmiş olacağı için tekrarlanmamaya başlayacaktır.Her kişinin cildi spesifik olduğu için bu bahsetmiş oldugumuz durum her kişide meydana gelmeyebilir.
Medikal Cilt Bakımı uygulaması kaç seans yapılır?
Cilt bakımı uygulamasında bir seans kısıtlaması yoktur. Cilt yaşayan bir doku olduğu ve her an kir, makyaj ve kimyasallara maruz kaldığı için medikal cilt bakımı, ömür boyu düzenli olarak tekrarlanması gereken bir işlemdir. Bununla birlikte seans aralıkları ortalama 1 ay olmalıdır. Ayda 1 yaptırılan medikal cilt bakımı ile ciltte büyük oranda etki sağlanabilmektedir.
Kimler Medikal Cilt Bakımı yaptırabilir?
18 yaş üstü her kadın ve erkek medikal cilt bakımı için uygun adaydır. 18 yaş altı, özellikle sivilce ve aknelerden muzdarip hastalar için ayrı bir protokol uygulanabilmektedir.
Medikal Cilt Bakımı uygulamasının avantajları nelerdir?
Medikal cilt bakımı uygulaması, cildi derinlemesine temizlemeye yardımcı etkin bir uygulamadır. Yapılan peeling işlemleri ile ölü deri arındırıldığı ve gözenek temizliği yapıldığı için medikal cilt bakımı uygulaması ile cildin nefes alması sağlanır. Sebum ve nem dengesini düzenlemesini de göz önünde bulundurulduğumuz medikal cilt bakımının en büyük avantajının cildimizin anti aging erken yaslanmayı durdurarak geleceğe yatırım olarak düşünebilirsiniz.